Varovanje osebnih podatkov

Varovanje osebnih podatkov

 • Nikoli ne bomo zlorabljali vaših osebnih podatkov na kakršen koli način.
 • Vaših kontaktnih in osebnih podatkov ne bomo nikoli posredovali tretji stranki, razen če tako zahteva zakon.
 • Nikoli vam ne bomo pošiljali e-sporočil, na katere se niste prijavili.
 • Kadar koli se lahko hitro in enostavno odjavite od katere koli naše e-pošte.

Zbiranje in obdelovanje osebnih podatkov

Osebni  podatek je informacija, ki vas identificira: vaše ime, priimek,  elektronski ali fizični naslov. Naša spletna trgovina ne zbira vaših  osebnih podatkov razen, kadar vi to omogočite, tj. ob naročilu izdelkov  ali kadar se naročite na naše e-novice.

Katerih koli podatkov povezanih s plačevanjem preko spleta ne hranimo. Podatke, ki jih boste posredovali pri registraciji in naročanju blaga, bomo skrbno varovali. Uporabljeni bodo samo za namen vašega nakupa (kontrola naročila, dostava blaga) in interno informiranje/reklamiranje. Uporabnik je dolžan skrbeti za pravilnost in točnost podatkov.

Podatki, ki so potrebni za poslovanje preko spletne trgovine https://www.peleti.com

 • ime in priimek,
 • naslov in kraj bivanja,
 • naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
 • telefonska številka
 • geslo v šifrirani obliki,
 • ter ostali podatki, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu

 

Uporaba in širjenje osebnih podatkov

Naša  spletna trgovina bo uporabila vaše osebne podatke izključno zaradi  tehničnih razlogov administracije na spletni strani, da vam zagotovi  dostop do posebnih informacij ali za splošno komuniciranje z vami. Naša  spletna trgovina ne bo posredovala vaših osebnih podatkov tretji stranki  ali jih kakor koli tržila drugje, razen če posredovanja podatkov tretji  stranki izrecno dovolite oz. tako zahteva zakon. Zaposleni v naši  spletni trgovini so po dolžnosti zavezani k spoštovanju vaših zaupnih podatkov in obvezani po sporazumu o zaupnosti. Za varovanje osebnih  podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za  varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

V nobenem primeru ne bomo predali vaših osebnih podatkov nepooblaščenim osebam. Dostavni službi bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z nakupom in izbiro dostave z dostavno službo se kupec strinja, da se zaradi lažje komunikacije med njim in dostavno službo na dostavni obrazec zapiše telefonska številka, ki je bila podana ob nakupu. Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo.

Svoboda izbire

Informacije,  ki jih o sebi posredujete naši spletni trgovini, nadzorujete vi. Če se  odločite, da vaših podatkov ne boste posredovali naši spletni trgovini,  potem do nekaterih spletnih mest na strani ne boste imeli dostopa.  Uporabniki, ki se želijo odjaviti od prejemanja novic, se lahko odjavijo  na enega izmed naslednjih naslovov: ekspres@peleti.com ali po pošti na: Peleti Ekspres Latkova vas 82 3312 Prebold.

Avtomatično beleženje informacij (neosebni podatki)

Kadar koli dostopate na našo spletno trgovino, se splošni, neosebni podatki  (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletni strani, obiskane strani) avtomatično beležijo (ne kot del  prijave). Te informacije uporabljamo za merjenje privlačnosti naše  spletne strani in izboljševanje vsebin in uporabnosti. Vaši podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretji stranki.

Piškotki

Piškotki so neopazni dokumenti, ki so začasno shranjeni na vašem trdem disku in onemogočajo naši strani prepoznavanje vašega računalnika, ko naslednjič  obiščete spletno trgovino. Naša spletna trgovina uporablja piškotke le  za zbiranje informacij, ki zadevajo uporabo naše spletne strani.

Varnost

Naša  spletna trgovina si močno prizadeva za zagotovitev varnosti osebnih  podatkov. Vaši podatki so ves čas zaščiteni pred izgubo, uničenjem,  ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali  neavtoriziranim odkritjem.

Mladoletne osebe

Naša  spletna trgovina priporoča vsem staršem in skrbnikom, da naučijo svoje  otroke varnega in odgovornega ravnanja z osebnimi podatki na medmrežju.  Mladoletne osebe ne bi smele prenašati kakršnih koli osebnih podatkov na  naši spletne strani brez dovoljenja staršev ali skrbnikov. Naša spletna  trgovina ne bo nikoli zavestno zbirala osebnih podatkov od mladoletnih  oseb ali jih kakor koli uporabila ali jih razkrila tretji stranki brez  njihovega dovoljenja.

Povezave do drugih spletnih strani

Naše  spletna trgovina lahko vsebuje povezave do drugih spletnih strani, za  katere ta izjava o varovanju osebnih podatkov ne velja. Ko zapuščate  našo spletno trgovino, si zato vnovič preberite izjave o varovanju  osebnih podatkov vsake spletne strani, ki zbira osebne identifikacijske  podatke.

Pravica do obveščenosti

Če  imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih  podatkov ali kako so vaši osebni podatki obravnavani, se lahko brez  zadržkov obrnete na zgoraj navedene kontakte. Na podlagi vaše zahteve  vas bomo nemudoma obvestili – pisno in v skladu s primerno zakonodajo –  kateri osebni podatki, če sploh kateri, so bili zbrani med obiskom naše  spletne trgovine.

Privolitev za obdelavo osebnih podatkov v zvezi s prijavo na spletni strani

Sledimo načelom transparentnosti in skrbnega ravnanja z osebnimi podatki v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR; v nadaljevanju uredba) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.  Potrebujemo vašo privolitev, da lahko osebne podatke, ki smo jih  pridobili z vašo prijavo na naše storitve, uporabljamo, hranimo in  obdelujemo za določene namene. Vse informacije o upravljanju posameznih  privolitev najdete v nadaljevanju.

Privolitve, ki se nanašajo na prejemanje naših objav

Z  izpolnitvijo obrazca za prijavo na prejemanje objav o aktualni ponudbi  in novostih s področja spletne trgovine se uporabnik strinja s  posredovanjem podatkov, ki v skladu z zakonodajo veljajo za osebne  podatke. V tem primeru so to: ime in priimek, e-pošta in IP naslov  naprave, s katere se prijavlja.

VAŠE PRAVICE NA PODLAGI DANIH PRIVOLITEV

Posameznik  lahko od upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahteva, da stalno ali  začasno preneha z uporabo njegovih osebnih podatkov v prej navedene  namene. Takšno zahtevo lahko kadarkoli naslovi na zgornja kontaktne  podatke in podrobno navede, katere privolitve želi preklicati. Poleg  tega ima tudi naslednje pravice:

 • pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, ki so bili zbrani v povezavi z njim, pri  čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje  istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru  spletnih storitev in spletnih identifikatorjev
 • pravico do popravka netočnih podatkov, zbranih v povezavi z njim, pri čemer lahko  upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti  posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih  storitev in spletnih identifikatorjev pravico do »pozabe«, torej izbrisa  vseh podatkov, če so izpolnjeni pogoji iz 17. člena Splošne uredbe o  varstvu osebnih podatkov
 • pravico do prenehanja uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno s profiliranjem
 • pravico do avtonomnega odločanja o uporabi osebnih podatkov, ki temelji na avtomatizirani obdelavi
 • pravico do vložitve pritožbe proti upravljavcu osebnih podatkov pri nadzornem organu, če meni, da  obdelava njegovih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih  podatkov

Postopek uveljavljanja pravic

 • Seznanjen/a sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve,  ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v  pisni/elektronski obliki na upravljavca na poslovni naslov ali na  e-naslov ekspres@peleti.com
 • Seznanjen/a sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.
 • Seznanjen/a sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.