Ohranite učinkovito delovanje peči

Redno čiščenje letnega zalogovnika za lesne pelete vam pomaga ohranjati učinkovito delovanje peči, preprečuje okvare, izboljšuje varnost in olajša vzdrževanje, kar je pomembno za nemoteno uporabo peči na pelete skozi celotno kurilno sezono.

Lesni peleti so naravni izdelek, vezan z naravno snovjo lignin, zato se z mehanskimi obremenitvami okrušijo, razpadejo ali obrabijo, pri tem pa nastane lesni prah. Peleti se pri polnjenju odbijajo od trdih površin v zalogovniku. Kljub izsesavanju prahu pri polnjenju, se sčasoma nabira prah po kotih zalogovnika, po poštevnini, kar pa lahko povzroča težave pri izgorevanju in doziranju.

Nabiranje pepela, prahu in ostankov pelet v zalogovniku lahko zmanjša učinkovitost delovanja peči na pelete. Zamašena dozirna cev ali nepopolno delujoči senzorji lahko vplivajo na dovajanje peletov in posledično zmanjšajo učinkovitost peči. 

Priporočamo vam, da ob koncu kurilne sezone ali pred ponovnim polnjenjem očistite zalogovnik in odstranite ostanke lesnega prahu, večje kupe najprej odstranite z metlico in s smetišnico, nato pa zalogovnik posesajte. Prepričajte se, da je peč na pelete izključena in ohlajena, da zagotovite varno delovno okolje. 

Za gospodinjske odjemalce pri povprečni porabi 3-5 ton na leto priporočamo, da se zalogovnik po 2-3 sezonah temeljito očisti oz. posesa z industrijskim sesalcem. Pri poslovnih in večjih odjemalcih je potrebno upoštevati načrt čiščenja po navodilih proizvajalca kotla.

Redno čiščenje in vzdrževanje zalogovnika vam bo pomagalo ohraniti učinkovitost delovanja peči ter preprečiti morebitne okvare.

 

POTREBUJETE PELETE NAJVIŠJE KAKOVOSTI?

Premium Peleti Ekspres

Peleti Ekspres Premium bodo z optimalnim izgorevanjem pričarali toplino vašega doma ter poskrbeli za ekološko ter varčno ogrevanje.