Bivanje v sozvočju z naravo

Ogrevanje z lesnimi peleti se je v Evropi pojavilo okrog leta 1996, v Sloveniji pa se je zanimanje za tovrstno ogrevanje pričelo 10 let za tem.

Zakaj so lesni peleti nadomestili ogrevanje na drva in zakaj so boljša izbira? 

Lesni peleti in drva so si v marsičem sorodni, a vsak energent ima svoj značaj, razlikujeta se po tipu peči, po načinu uporabe in učinkih. 

Poglejmo nekaj prednosti: 

  • UČINKOVITA RABA LESA

Lesni peleti so narejeni iz stisnjenih lesnih delcev in imajo visoko energijsko vrednost. Zaradi njihove oblike in velikosti so enostavni za skladiščenje, prevoz in doziranje, kar omogoča natančen nadzor nad količino energije, ki se sprošča med izgorevanjem. Velika prednost peletov pred drvi je tudi v enostavnejši in avtomatizirani porabi. 

  • ČISTEJŠE IZGOREVANJE

Lesni peleti imajo zelo nizko vsebnost vlage, kar omogoča čistejše izgorevanje in manjšo količino izpustov, kot pri drvih. Lesni peleti oddajajo tudi manj pepela, dima in drugih škodljivih snovi v zrak, kar zmanjšuje onesnaževanje zraka in negativne vplive na zdravje ljudi ter okolje. 

  • STANDARDIZIRANA KAKOVOST

Lesni peleti so standardizirani in imajo enako velikost, obliko in vsebnost vlage, certifikati, ki jih označujejo vam jamčijo kakovost. Pri različnih vrstah drv pa ni vedno možno predvideti vlažnosti, oblike in kakovosti ter posledično učinkovitosti. 

  • ENOSTAVNEJŠE SKLADIŠČENJE

Lesni peleti zavzamejo manj prostora kot drva, saj so stisnjeni v majhne valje. Za skladiščenje tako potrebujete manj prosterna, saj so pakirani v vrečah, v primeru zalogovnika, pa imate letno količino shranjeno na enem mestu in nimate dodatnega dela s čiščenjem.

  • VISOKA ENERGETSKA UČINKOVITOST IN POSLEDIČNO MANJŠI STROŠKI

Visoka energetska učinkovitost peletov pomeni posledično tudi zmanjšanje stroškov ogrevanja na daljši rok. 

  • TRAJNOST IN OGLJIČNI VTIS

Z uporabo lesnih peletov prispevate k zmanjšanju ogljičnega vtisa in zmanjšanju emisij, saj so narejeni iz obnovljivega vira – lesa, in so narejeni iz ostankov (žagovina), zato ne prispevajo k izčrpavanju naravnih virov. 

Hvala, ker razmišljate trajnostno in z željo po sozvočju z naravo uporabljate najkvalitetnejše pelete za ogrevanje Premium Peleti Ekspres, ter s tem prispevate k trajnostnemu razvoju.

POTREBUJETE PELETE NAJVIŠJE KAKOVOSTI?

Premium Peleti Ekspres

Peleti Ekspres Premium bodo z optimalnim izgorevanjem pričarali toplino vašega doma ter poskrbeli za ekološko ter varčno ogrevanje.